Pilonidal Sinüs (Kıl Dönmesi) Tedavisi
Genellikle sakrokoksigeal bölgede intergluteal oluk üzerindeki kıl folliküllerinin bir folikülitiyle başlayan kronik, subkutan, sinüs formasyonlarıdır. Daha çok genç yaşlarda görülen ve sakrokoksigeal bölge üzerinde oturma alışkanlığı olan kişilerde görülen bir hastalıktır.
Bu hastalığın oluşumunun vücuttaki kıl miktarıyla çok yakından bir alakası yoktur. Ana sebep yanlış otuma şeklidir. Hadise basit bir kıl follikülünün açtığı kıl kökünden serbest kılların cilt altına doğru girmesine yabancı bir cisim reaksiyonu veren immün istemdeki patofizyolojik mekanizma ile gerçekleşir. Pilonidal sinüslerde apse gelişmedikten sonra zaman zaman kaşıntı, çıkıntı yapan lezyonlar görülmektedir. Pilonidal sinüs apsesi geliştiğinde de o bölgede şiddetli ağrı olmaktadır. Bu hastalığın tedavisi cerrahi yaklaşımlar gerektirmektedir. Ancak biz minimal invaziv tekniklerle bu cerrahiyi yapmaktayız. O bölgede geniş doku çıkarımları ve değişik plastik ameliyatların uygun olmadığı kanaatindeyiz. Bizim yaptığımız işlem lokal anestezi altında, 3-5 dk içerisinde gerçekleşmekte ve hastalarımız aynı gün işinin başına dönmektedir. Yara iyileşmesinden de sonra biz çoğu zaman bir skar dokusu görmemekteyiz. Bizim kliniğimizde insanların taciz olduğu kıl dönmesi hastalığı neredeyse bir sivilce patlatmak kadar basite indirgenmiştir.
Başarı %100, nüks %0 olup bu durum dünyada varılabilen en uç nokta olduğunu düşünmekteyiz. Bu hastalıklarla ilgili yaklaşık 12 yıllık takipte bu sonuçlar ortaya çıkmıştır.
Opr. Dr. Taner Bayramoğlu - Ameliyat Videolarını İzlemek İçin Buraya Tıklayınız